Blauwe kruisbessentaart van kruisbessen uit de moestuin.

De tuin groeit goed dit jaar, ook weer het fruit, sommige dingen minder dan vorig jaar maar er komt veel vanaf. En tja, wat doe je dan ermee? Taart is altijd lekker. Deze keer dus een blauwe kruisbessen taart. Omdat het er niet altijd gelijk van komt, vries ik het fruit regelmatig eerst in voor later gebruik. Dit is een eenvoudige taart en snel gemaakt. Zonder toegevoegde suikers, wel gezoet met honing. Maar gebruik je liever gewoon suiker dan kun je de honing vervangen voor suiker, dan zal hij wel veel zoeter worden. Maar smaken verschillen. Daarnaast probeer ik toegevoegde suikers zoveel mogelijk te vermeiden, al blijft dat een hele uitdaging.

Wij vinden hem zo erg lekker,door de honing licht zoet, de kruiden wat kruidig, met een fris zure vulling.

wil je het nog lekkerder maken? Serveer het dan met wat opgeklopte slagroom gezoet met honing.

Recept

 

Voor het deeg heb ik gebruikt :

400 gram bloem/ volkorenmeel, net wat meer volkoren dan bloem.

200 gram boter

100 gram honing

ei

snufje zout

flinke eetlepel speculaaskruiden

Alles goed door elkaar kneden tot een soepel deeg en dan een ingevette springvorm er mee bekleden, stuk van het deeg bewaren voor de bovenkant.

 

Voor de vulling:

1200 gram blauwe kruisbessen

lepel kaneel

2 lepels custard poeder

2 eetlepels cacao nibs

lepel vanille extract

Alles goed door elkaar mengen en de springvorm ermee vullen.Het stuk bewaarde deeg over de bovenkant leggen.

                                Ongeveer een uur op 170 graden in de oven.

 

Blauwe kruisbessentaart

 

Geef een reactie