Boeken moet je lezen, delen en liefhebben….

“I am a part of everything that I have read.”
― Theodore Roosevelt

Ruim en half jaar terug hebben we de minibieb in de tuin gezet. Omdat ik hou van lezen en boeken en omdat ik het idee minibieb zo geweldig leuk vind. Mijn omgeving waaronder mijn pubers waren wat sceptisch. ( straks is het kastje met boeken en al weg. Boeken lenen doet toch niemand?)  Maar ik geloof graag in het goede van mensen. En niet ten onrechte.

Ook heb ik mijn licht opgedaan bij andere beheerders. En natuurlijk kan het mis gaan, maar bijna altijd gaat het goed.

Maar wat is het toch leuk! In dat half jaar bleek hij erg klein en hebben we er een andere neergezet. Een kastje van de kringloop opgeknapt en waterdicht gemaakt. Hij is nu ook groter en heeft meer keus. Ook voor mij is het makkelijk want ik hoef de boeken niet steeds te wisselen.

Regelmatig zie ik iemand kijken in het kastje, of zie nieuwe boeken verschijnen.De boeken worden vooral geruild. En nee het loopt niet storm maar dat hoeft ook helemaal niet. Ik vind het in elk geval geslaagd, vind het gewoon zo leuk dat er gebruik van wordt gemaakt! Zo zijn er een paar vast bezoekers. Wat ook leuk is, is nieuwe boeken vinden.Dat vond ik al leuk, maar is nu gewoon nog leuker! Want nu kunnen ze in de minibieb. Zo ben ik vaste klant van de kringloop winkel. Ook leuk is het ontdekken van nieuwe boeken in de bieb omdat er boeken zijn geruild. Tegenwoordig heb ik altijd wel wat te lezen.

Hij is nog wel in ontwikkeling, met mooi weer wordt er gebruik van gemaakt en met slecht weer niet. Lezen is dan natuurlijk wel leuk, maar buiten stilstaan weer wat minder. Er staan alle soorten boeken in, maar kinderboeken en informatieboeken lopen nog niet echt. Misschien ga ik daar nog wel wat in veranderen, vooral leesboeken? Ik weet het nog niet.

Ik heb nu een stempel om mijn boeken te stempelen, zo is mijn kastje ook herkenbaarder, soms vind ik ook een boek met stempel uit een andere minibieb erg leuk!

Wat ik wel weet is dat ik er blij van wordt, boeken delen en bijna elk dag even kijken. Net als lezen is ook een minibieb verslavend! Maar o zo leuk!

De minibieb heeft ook een facebook pagina

https://www.facebook.com/minibiebkatwijkerweg/

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: