Bouillon”poeder”maken.

Koken zonder pakjes of zakjes vind ik geen enkel probleem, wat ik wel altijd gebruik zijn bouillon blokjes. Een aantal jaar terug had ik een recept om zelf bouillonpoeder te maken en dat beviel goed.Dat recept raakte ik kwijt en andere voldeden niet. Dus tijd om zelf wat samen te stellen.

kruidenbouillon 008.JPGo.jpgv

De kruiden in de tuin bloeien goed dus het één en ander geknipt. Bieslook, koriander, oregano, beetje munt, peterselie, basilicum en lavas. Kervel had ik niet staan, maar dat zal er ook lekker in zijn. De kruiden heb ik fijn gemaakt in de keukenmachine. En daarna tussen kaasdoek uitgespreid laten drogen.Ik heb gekozen voor drogen op de natuurlijke manier.Je kunt hiervoor ook een droogmachine of een oven gebruiken.Maar ik vind wel dat er dan veel reuk en smaak verloren gaat en de natuurlijke manier is ook veel natuurvriendelijker.Een droogmachine staat zo uren aan.En ach, ik had geen haast.Tussen kaasdoek dus op een dienblad en dan neerzetten op een liefst koele,droge en donker plek met als het kan wel wind. De tijd doet de rest.

kruidenbouillon 001.JPGo.jpgv

 

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: