Bramensap maken

Zowel bij huis als op de moestuin hebben we bramen staan, verschillenden soorten, met en zonder doorns.
Bramen doen me ook altijd denken aan mijn jeugd, uren hebben mijn zus en ik met mijn vader door de duinen gestruind, een emmer in de hand op zoek naar bramen.Thuisgekomen maakte mijn moeder er dan jam of bramensap van. Ook later toen ik al lang op mijzelf woonde kreeg ik nog weleens een flesje mee, of als ik ziek was kwam mijn moeder bramensap brengen. Vol met vitamines!
De afgelopen week heb ik het zelf gemaakt,na wat op internet zoeken voor een lekker recept kwam ik hier op uit. Het recept is van de website van natuurkieker.  Wel met suiker, omdat bramensap ongezoet denk ik niet zo smakelijk is. Tenzij de bramen erg zoet zijn, maar dat is dit jaar niet het geval.
Benodigdheden:
kilo bramen
2,5 dl water
200 gram suiker
theelepel honing.
scheut wijn.
Alles een half uur laten koken, afkoelen en door de zeef (goed aandrukken om er zoveel mogelijk sap uit te krijgen). Daarna heb ik het nog geweckt zodat het langer houdbaar is.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: