Brandnetel olie stap twee

Al een tijdje staat de brandnetelolie op het programma.Het staat nu een week of zes, iets langer dan ik meestal doe,maar het kwam er niet van.Nu maakt dat niet zoveel uit,het heeft flink kunnen trekken, en ik heb het regelmatig omgeschud. Nu is het tijd voor de volgende stap, net als de olie maken heel eenvoudig. Laten uitlekken in een vergiet. Bij andere kruiden knijp ik het flink uit zodat je echt zoveel mogelijk olie overhoud. De vorige keer schreef ik dat brandnetel eenmaal geplukt niet prikt, nu daar kom ik van terug. Dus niet uitgeknepen maar wel met een vork flink aangedrukt.

In een schone pot en klaar!

De olie is nu klaar, het volgende wat ik er mee ga doen is brandnetel zalf maken, goed tegen insectenbeten, brandwonden, verbranding door de zon en reumatische klachten

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: