Brandnetel zalf maken

Nu de sneeuw gesmolten is lijkt het voorjaar echt van start te gaan en daarmee komt ook het moestuin seizoen weer wat dichterbij.

Hoogtijd om ook eens te kijken wat ik nog aan brouwsels (olie en tinctuur) in huis heb. En altijd leuk om daar dan weer wat van te maken, zalf bijvoorbeeld.

Mijn keuze is gevallen op de brandnetelolie die ik afgelopen zomer had gemaakt. Daar kun je dan weer heel goed brandnetel zalf van maken. Dat was ook de reden dat ik deze olie heb gemaakt, al kun je de olie zelf natuurlijk ook gebruiken.

Brandnetel zalf is goed voor de huid en niet moeilijk om zelf te maken.De zalf die ik vandaag gemaakt heb is iets anders dan anders en ik heb er nog een aantal kruiden toegevoegd die ook heilzaam zijn voor de huid.

Brandnetel zalf  kun je gebruiken bij zon verbranding, droge huiduitslag, insectenbeten,  psoriasis, acne, lichte brandwonden en kan ook reumatische klachten wat verminderen.
  Wat zit er in?
15 gram bijenwas
15 gram lanettewas
70 ml brandnetelolie
1 lepel honing
1 theelepel glycerine
1 theelepel lavendelolie
15 ml goudsbloem tinctuur
Hoe maak je het?
Een steelpannetje met water op het vuur zetten, in dat steelpannetje een glazen potje(bv jam potje) zetten. In dat potje alle ingrediënten doen en goed blijven roeren tot het allemaal gesmolten is. Als het gesmolten is en goed vermengd het vuur uit, potje uit de pan en rustig af laten koelen, wel steeds even blijven roeren.
Als het goed afgekoeld is kun je het over doen in kleinere potjes.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: