De kerstboom, wat doen we dit jaar?

Vorig jaar gingen we voor een tweedehands kerstboom, deze hebben we in januari op de moestuin in de grond gezet en deze is goed aangeslagen. We zouden hem dus weer kunnen uitgraven. Een aantal jaar terug hebben we het ook gedaan. En dat ging wel goed maar was voor de boom wel een aanslag en een tweede keer heeft de boom het niet overleefd.Dus hadden we dit jaar het plan om de boom een jaartje extra rust te gunnen en een boom erbij te kopen.Dan kunnen we ze om en om met kerst in huis zetten.
Deze keer geen tweedehands boom, hoe leuk ook, het is ook best een gedoe, niet naast te deur, je moet er heen, zelf de boom uitgraven, echt ontzettend leuk allemaal maar dit jaar ging het niet lukken. Dus gewoon in de bouwmarkt een boom gekocht, uitgezocht door zoon die daar kerstbomen verkocht.Met kluit. Hij staat zelfs al in huis, wel zonder piek, daar moet ik nog wat op verzinnen. We kunnen niet een stukje van de bovenkant halen want dan groeit hij niet meer in de lengte en krijgt de boom een rare vorm.Nu vind ik de boom zonder piek en ballen echt ook al leuk hoor, maar mijn gezin heeft daar andere ideeën over. De lichtjes en ballen zitten er wel gewoon in.
Er zijn overigens best leuke projecten wil je toch ook duurzaam met je boom omgaan, zo heb je naast een tweedehands boom ook de huurboom, het kerstbomenasiel en wordt met de koop van een boom bij Ikea (voor een piek) natuurmonumenten gesteund.
En volgend jaar? Dan komt de boom als het goed is uit de tuin!

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: