De Lidl gaat voor duurzaamheid! Over groentenetjes en het kipster ei

Hoewel ik meestal niet blij wordt van supermarkten met al zijn verpakkingen. Wordt ik nu toch echt wel blij van de Lidl. Ik kom er niet vaak omdat ik er voor om moet rijden.Vandaag was ik er toevallig in de buurt. En ja hoor de groentenetjes lagen er! Echt een
super initiatief, jammer dat ik iedereen toch naar de plastiek zakjes zag grijpen. Maar misschien heeft het tijd nodig. Ik weet dat veel mensen het jammer vinden dat het nylon is, en hoewel ik dat begrijp, vind ik het zelf een grote verbetering. Liever nylon wat je kunt wassen en hopelijk jaren kunt gebruiken, dan elke keer plastic wat je weg gooit. Heel erg getwijfeld of ik ook een setje mee zou nemen, inmiddels heb ik genoeg netjes en zakjes. Maar zo’n initiatief wil ik graag aanmoedigen. Maar nadat ik een rondje groente en fruit had gedaan bleek bijna alles verpakt  op wat dingen na waar je geen netje voor nodig hebt zoals een courgette. Jammer maar dat wordt vast de volgende stap.
Door naar het volgende, de kipster een biologische en milieu vriendelijk ei. Even getwijfeld over de verpakking, geen standaard verpakking die ik op de markt kan inleveren wat ik anders doe als ik toch eens eieren in de supermarkt koop. Maar al turend op de verpakking zag ik dat het volledig afbreekbaar is en als je de stikker er afhaalt,het bij het gft mag! Kijk hier wordt ik nu blij van. Als de Lidl zo doorgaat fiets ik met liefde een stukje om!
Benieuwd of andere supermarkten gaan volgen.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: