Moestuin | zaaien

De moestuin begint vorm te krijgen

10 juli 2016

moestuin braamstruik o                                                                                       moestuin appelboom.ov

Dit jaar hebben we weer een moestuin, een aantal jaar geleden hadden we er ook één, op hetzelfde complex maar door tijdgebrek en heel veel andere redenen  er mee gestopt. Maar het bleef toch kriebelen enmoestuin aalbes nu dus weer begonnen met een frisse start.Een mooie tuin, wel wat groot maar waar nog diverse fruitbomen en struiken op stonden. Naast de fruitbomen ook achterstallig onderhoud, dus veel werk aan de winkel. We hadden wat opstart problemen, het voor zaaien thuis was niet gelukt, kwam niet op, en de zaaisels in de tuin weggevreten vooral door veenmollen. (als iemand nog tips heeft voor voor zaaien ,veenmollen of wat dan ook dan hoor ik het graag).Maar nu lijkt het toch vorm te krijgen. De aardappelen en uien doen het goed, de appeltjes en aalbessen en pruimen en ook de diverse bonen groeien gestaag. moestuin bonen.ov

 

moestuin bieslookv

Only registered users can comment.

  1. Zo fijn, dat jullie dat weer hebben kunnen oppakken, wat is er nou mooier om in de randstad eigen producten te kunnen oogsten, ook al is het veel werk.
    Met plezier wandel ik hier af en toe door de Voedseltuin, ook al mag ik dan niet oogsten, toch leuk om alles te zien groeien.
    Geniet ervan !
    (adviezen dus niet van mij)

  2. Heerlijk. Ik zou ook weer graag willen. Maar voorlopig doen we het nog met ons kleine stukje in de tuin. Hier een vreselijke naaktslakken plaag. Die beestjes zijn zeer tevreden met volle buiken en veel van mijn zaaisel is al verdwenen voor ik er echt van kon genieten.

Geef een reactie