De moestuin groeit en bloeit!

En dan is het alweer begin mei, de meeste dagen lijkt meer herfst, maar de natuur gaat gewoon door.. De plantjes op de moestuin groeien langzaam maar gestaag, al denk ik dat wat zon en warmte wel welkom zou zijn.
De appelboom staat prachtig in bloei, en ook de framboos ervoor groeit goed. De bonen die ik heb laten kiemen was geen enorm succes, maar twee bonen zijn mooi uit uitgekomen en gegroeid en over gezet naar de moestuin.

Combinatieteelt

Ook de uitjes zitten in de grond en daar tussendoor hebben we sla en bieten plantjes gezet. Toen we net met de moestuin begonnen hebben we veel gedaan met combinatieteelt. Sommig gewassen houden niet van elkaar en andere wel, dit komt onder andere door de geur die ze hebben en wat ze via hun wortels afscheiden. Door gewassen door elkaar te zetten wordt de grond effectiever gebruikt, omdat elk gewas weer andere stoffen uit de grond haalt. Ook kun je door goede combinaties plagen en ziektes tegen gaan. Zo komt er nog kervel tussen de sla omdat dat bladluis tegen gaat. Misschien is het toeval of een stukje van meerdere factoren, maar in die jaren hadden we een tuin met erg veel opbrengst. Ik wil me daar zeker weer in gaan verdiepen. Eigenlijk onmisbaar als je op je moestuin wilt tuinieren zonder bestrijdingsmiddelen.
De plantjes die ik heb voorgezaaid groeien ook goed, de sla, biet en radijs zit in de grond, de tomaten wil ik in grotere potjes doen en mogen dan nog even onder glas door groeien.
Het tunneltje waar het doek van was kapot gewaaid was niet zo makkelijk voor weinig geld te maken. Daarom van spullen die we nog hadden liggen een tomatenkastje gemaakt, inmiddels zit er ook een flap voor.

En dan ga ik me nu eens richten op de paprika, courgette en calendula! Met een tuin kom je altijd tijd te kort !

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: