Dropplant (Agastache foeniculum)

Al even geleden, het was voorjaar liep ik in het tuincentrum langs de kruiden en zag ik een dropplant staan. Daar had ik al over gehoord en leek me erg leuk, en wie weet ook lekker. Deze heb ik op de tuin in mijn kruidentuintje gezet. Door omstandigheden ben ik al even niet in de moestuin geweest. Maar man heeft een bosje geknipt en mee genomen.De dropplant heeft prachtige paarse bloemen, en is ook nog eens heel erg lekker, het smaakt een beetje naar munt en anijs, en ja ook echt wel naar drop. Heerlijk in een kan vers koud water voor water met een smaakje, wel even laten trekken, en ook lekker als een kop thee.Zowel de bloemen als het blad zijn te gebruiken.

Eigenlijk denk ik dat je er nog veel meer mee kunt, maar daar ga ik even over nadenken. Als iemand nog wat leuks weet hoor ik het graag!

De plant trekt ook bijen en vlinders aan,  het is een mooie plant die ook in een  border prachtig zal staan. 

Het is een vaste plant,die graag zon heeft maar een niet te natte grond.Hij bloeit van juni tot september.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: