afval verminderen | Dat maken we zelf

Een broodzak maken

21 april 2016

Al vaker heb ik het er over gehad dat ik onze hoeveelheid afval wil verminderen. Dit omdat het heel slecht is voor het milieu. En thuis gooi je het toch weer weg, dus ergens ook heel onzinnig. Maar dan moet je het dus ergens anders in doen. Een tijdje terug heb ik van theedoeken katoenen broodzakken gemaakt. Eigenlijk heel eenvoudig anders was het me ook nooit gelukt.

In de winkel gaat mijn brood dus in deze zakken. In de meeste winkels is dat geen probleem, soms kijken mensen raar op (logische) maar als ik het dan uitleg is de reactie vooral positief. Thuis gaat het in de zak in de broodtrommel, zonder broodtrommel droogt het snel uit, maar in de trommel gaat het prima. ook vries ik brood in de zak gewoon in.

vandaag heb ik wat zakken bijgemaakt en omdat ik merk dat  mensen toch wel geïnteresseerd zijn, hier de beschrijving hoe ik dat dan doe.

Een broodzak maken:

De rand van de theedoek aan één kant een stukje omslaan en vast naaien zodat je een tunneltje krijgt.

thuis 011.ov

Vouw de theedoek dubbel en maak de twee open kanten waar geen tunneltje zit dicht.

thuis 012.ov

 

 

 

Dan doe je hem binnenste buiten zodat de lelijke kant aan de binnenkant zit.

thuis 013vv

 

Dan doe je er een veter (of iets anders) door.En is het klaar.

thuis 020ov

 

Als er een brood inzit is er wat ruimte over. Maar als het de smal wordt is het lastig om het brood erin te doen. Dus eigenlijk is de maat van een theedoek precies goed.

Only registered users can comment.

 1. Nou ja joh wat leuk, deze broodzakken verkoop ik in m’n webshoppie, al jaren!
  Maar niet in die geweldige kleur die jij hebt!
  Ik verkoop ze ook voor stokbroden en voor pyjama, dan zijn het dus pyjamazakken hahaha.
  Geniet van je dag vandaag! X

 2. Wat inventief,,,en ook al zal ik niet zo ver komen als jij, ik krijg toch altijd, inspiratie, en ook bewustwording van jouw blogs en ook van anderen.
  Bewustwording is al erg belangrijk, de plastic broodzakken, hergebruik ik al heel veel.
  En altijd een Zeeman-tasje aan mijn handtas….En iedereen doet wel mee, hier in Spanje ook al papieren zakjes om je croissantjes e.d. in te doen !
  Succes met je moestuin, en je kruiden !
  groetjes uit Spanje xx

Geef een reactie