Een kruidentuintje in de moestuin

Al een aantal jaar heb ik diverse kruiden aan de zijkant van het huis staan. Omdat we geen tuin hebben maar een plaatsje hebben we daar grote bakken met aarde. Tot vorig jaar ging dit geweldig, het deed het allemaal erg goed. Maar vorig jaar werd het al minder, en dit jaar doet eigenlijk alleen de munt het goed, hoewel ook deze minder is dan andere jaren. De grond lijkt uitgeput. En omdat we nu een moestuin hebben, heb ik daar een plekje gezocht voor de kruiden. En deze heb ik gevonden naast de calendula. Vandaag heb ik een gedeelte van de  kruiden over gezet. Ook wil ik nog kruiden erbij,  dit jaar, als ze meerderjarig of winterhard zijn of anders in het voorjaar. Naast de kruiden lijkt het me leuk om nog wat bloemen waar ik wat mee kan er in te zetten voor mijn olie en zalfjes. Maar nog even bedenken wat ik dan precies wil.

Er stond op de tuin al veel bieslook erg verwilderd en niet bruikbaar, deze heb ik flink afgeknipt, bij de grond ziet het er goed uit, dus dit gaat vast nog wel lekker groeien.

De bedoeling is wel dat er ook kruiden weer bij huis komen, dat is toch wel zo makkelijk, maar nu kunnen de planten wellicht beter groeien, en kunnen we ze volgend jaar altijd nog vermeerderen voor bij huis. Maar eerst moet er dan iets met de aarde gebeuren of natuurlijk verse aarde in de bakken.

De tuin begint er steeds mooier uit te zien.we zijn ook een hoekje aan het maken waar we gewoon gezellig kunnen zitten. Lekker met een kop koffie of een broodje. We willen er gewoon een mooie plek van maken, met groente en fruit maar ook tijd voor gezelligheid!

De pruimenboom is inmiddels ook leeg, de bramen komen er nu in grote hoeveelheden af. De aubergines ook, maar die zijn geel of geelbruin, weet iemand raad?? ook de trostomaten en de druiven groeien goed!

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: