En hoe gaat het dan met de moestuin?

Het voor zaaien thuis is dit jaar wel erg goed gegaan, na de tomaat en paprika was ook de courgette en pompoen aan de beurt. En omdat we laatst meloen aten heb ik daar ook maar wat van voor gezaaid, je weet maar nooit tenslotte. Alles is flink gegroeid, de tomaten
hebben we in delen in het kweekbakje bij huis gezet om even af te harden, en zijn daarna naar de tuin gegaan, wel nog onder glas. Hetzelfde met de pompoen, meloen, en courgette. Een deel staat nu bij huis af te harden, en een deel is vandaag naar de tuin gegaan. Niet alles heeft het overleefd, in één bak heeft waarschijnlijk een muis huis gehouden, deze heeft een plantje opgegeten, en we vonden een plantje onder de grond, maar deze lijkt wel bij te komen.
Mijn vensterbank is nu voor het eerst sinds maanden weer vrij van kweek.
De appelboom staat mooi in bloei, en de calendula is mooi opgekomen sinds we de mulch hebben verwijdert. Van één van de tuin buren hebben we een rabarber plant gehad die ook aanslaat. Rabarber is altijd  een makkelijke plant, af snijden en hij groeit gewoon weer door, dit kan bij veel meer planten, nooit geweten dat het bij veel planten zo werkt, ook rucola moet je niet uit de grond halen maar afknippen,  bij krop sla schijnt het ook zo te werken en bij meer planten, dit gaan we zeker dit jaar uit proberen. Zo zaaien ook veel groente zichzelf uit,ik wist dat wel van kruiden en bloemen, maar ook op de moestuin werkt dat dus zo, als je alles omspit, spit je het weg. Als je het goed doet zijn er dus veel vaste of semi vaste (zichzelf uitzaaiende) planten die je kunt eten.
Het zaaisel in de moestuin zelf wil niet heel hard groeien, maar even aankijken en anders toch thuis nog wat zaaien. Wel doen de radijsjes het goed. Zo al met al een mooi begin van het moestuinseizoen!

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: