tuin onderhoud | voorjaar

Februari in de moestuin

28 februari 2017

De moestuin lag de afgelopen maanden een beetje stil, al is er eigenlijk in elk seizoen wel wat te doen, toch zijn de wintermaanden de rustige maanden. Maar nu zo langzaam het voorjaar in zicht komt wordt het tijd om aan de slag te gaan. Zondag was het weer niet geweldig, maar het was droog. En een moestuin heb je natuurlijk niet alleen met mooi weer. De tuin zag er vreselijk uit, maar niet alleen bij ons, zelfs de tuinen die er zomers prachtig uit zien.( En waarbij ik altijd denk hoe doen ze dat toch?) Lagen er verlaten en overwoekerd bij. Vandaag even een tuinverslag blog.

Het verhuizen van de Hazelaar….

Een aantal jaar geleden heb ik van mijn zussen een hazelaar gehad. Toen nog heel klein maar inmiddels uitgegroeid tot een flinke boom/struik. En hoewel ik het bij huis erg leuk vond staan, kwam hij niet tot zijn recht en had gewoon te weinig ruimte. Zonde want dan gaat hij naar alle waarschijnlijkheid dood. Dus was het plan om hem te verhuizen naar de moestuin. Dat hebben we een paar weken terug gedaan, een hele verhuizing, wat natuurlijk ook voorzichtig moet gebeuren, het wortelstelsel ingepakt tegen de kou en stoten.  Natuurlijk is het daarna altijd afwachten of het aanslaat. maar gelukkig stond hij er zondag goed bij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het tunneltje kapot gewaaid….

Verder is door de storm van vorige week ons tunneltje nu echt stuk. Hij had al wat kleine mankementen en we wilde hem al wat oplappen of het zeil vervangen.maar nu heeft hij een flinke scheur, en wordt het echt een nieuw zeil.op korte termijn, want dan kunnen we in het tunneltje mooi voorzaaien. Het oude zeil hebben we er afgehaald. Nu staat alleen het frame er nog,  maar binnenkort komt er weer zeil over, we hebben nog zeil liggen wat we hier voor kunnen gebruiken.

 

 

 

 

 

 

                           Het kruidentuintje op de schop….

Mijn kruidentuintje bestaat vooral uit onkruid, ik had in het najaar ook wat gezaaid wat wel op lijkt te komen. Alles groeide afgelopen jaar nogal door elkaar zo erg dat ik niet meer kon ontdekken wat nu onkruid en wat kruiden waren. Dus ga ik het anders doen, met stenen er tussen.Staat nog gezellig ook.De stenen komen vanaf het plaatsje bij huis waar nu gras ligt. Al moet ik er nog wel wat meer hebben, even kijken of iemand nog wat stenen kwijt wil. Of zoeken op marktplaats. De plantjes die er nog stonden heb ik verplaatst, verder is er nog veel onduidelijk, komt er nog wat op of niet? Even wachten en met rust laten dus…

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat het voorjaar maar beginnen!

De bolletjes komen in elk geval al boven de grond!

 

 

Only registered users can comment.

  1. Leuk om te lezen en te zien…wel veel werk, maar de voldoening is dan groot !
    Ik heb al wat kruidenplantjes in een bak gezet, maar ben bang, dat het toch nog wat te koud was…..we zien wel !!
    Succes met je mooie moestuin !

Geef een reactie