Gebakken steen, stokbrood met geitenkaas, tijm en honing uit de oven….

Gebakken steen is een lekker hapje wat in ons gezin graag gemaakt en gegeten wordt.

De kinderen stonden al jong met mij in de keuken. In die tijd had ik een kookboekje voor jonge kinderen met gerechten zonder open vuur. Een erg leuk boekje met lekkere recepten.  Alles kon of zo, of met behulp van een oven gemaakt. De gerechten hadden allemaal grappige namen. Dit gerecht gebakken steen dus.

Het boekje is allang vergeten, maar dit recept is een blijvertje. Lekker op een feestje of als tapas hapje. De kinderen zijn inmiddels groot, maar staan nog steeds met regelmaat in de keuken. Vooral als er wat te vieren is. Bijvoorbeeld een gerecht met kerst of we eten tapas hapjes  voor een gezellig avondje. Zoals gister de sint. Ja, een dag te vroeg maar met werk enzo kwam deze dag beter uit.

Wat is nu dan dat gebakken steen? Heel eenvoudig. Een afbak stokbrood met geitenkaas en honing en tijm uit de oven. De afbak stokbrood koop ik op de markt in mijn katoenen zak.

Recept:

Snij het stokbrood in schijfjes en leg het in een ovenschaal. beleg de stukjes stokbrood met plakjes geitenkaas. Ik gebruik meestal de rolletjes geitenkaas hiervoor. Ook op de markt in je eigen bakje te koop. Er op tijm met een klein beetje honing. In de oven tot het kaas is gesmolten. (ongeveer 10 minuten op 200 graden)

Eet smakelijk!

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: