geiten ricotta maken
boeken, applicaties en media | Dat maken we zelf | recepten

Geiten ricotta maken

16 september 2017

Van de week maakte Yvette van Boven in het programma koken met van Boven, een geiten ricotta. Ik kende het programma nog niet, maar werd er door iemand op gewezen. Maar wat een geweldig programma, een programma waar je blij van wordt. In elk geval was ik na één aflevering al om.

Hieronder is het filmpje over geiten ricotta maken uit het programma te zien.

.https://youtu.be/T2r5uX4ZVtE

Nadat ik in het programma zag hoe ze de geiten ricotta maakte,dacht ik, dat wil ik ook proberen! Later in de week kwam mijn zus langs met een  pak geiten melk en en citroen en stond niks mijn projectje meer in de weg!

En dus heb ik op deze druilerige herfstachtige zaterdag, geiten ricotta gemaakt. Eigenlijk heel eenvoudig en zo klaar, maar ja net als met veel dingen, je moet het maar net weten.

Hieronder wat fotootjes…..

geiten ricotta maken

 

geiten ricotta makengeiten ricotta makenHet leuke is dat je natuurlijk enorm kan variëren, met de melk soort, en de kruiden die je toevoegt. En wil je een harder kaasje of juist niet?

Ik heb het recept van het filmpje aangehouden. Met iets andere hoeveelheden, driekwart liter melk, een halve (wel flink halve) citroen, wat betreft de kruiden heb ik wel de hoeveelheid aangehouden dat leek me wel lekker.

Even geproefd, en smaakt goed!

 

geiten ricotta maken

Met de wei moet je ook van alles kunnen, ik heb het bewaard en ga er even over nadenken. Dat wordt dus denk ik mijn volgende projectje…wordt vervolgd!

 

 

 

 

Geef een reactie