Dat maken we zelf | gezonde drankjes | recepten | zonder toegevoegde suiker

Glühwijn home made

26 december 2017

 

Een lekker drankje voor de winter en vooral voor de feestdagen is toch wel glühwijn. Vooral na een lekkere winters wandeling.Je kunt een kant en klare fles kopen, maar die vind ik toch altijd minder lekker en vooral erg zoet. En ook dit is net als veel dingen heel eenvoudig zelf te maken.

Je hebt nodig:

    fles rode wijn

theelepel speculaaskruiden

stokje kaneel

scheutje vanille-extract

stukje verse gember

steranijs

halve sinaasappel

   5 kruidnagels

             Honing of suiker naar smaak

Alles in een pan doen, de kruidnagel prik ik in de sinaasappel, wel zo makkelijk.Alles een klein uurtje laten trekken op het vuur,maar het mag niet koken. Dan is het eigenlijk klaar, als je het vuur uit zet en verder rustig laat afkoelen dan kunnen de kruiden nog even doorwerken.De andere dag even zeven door kaasdoek (neteldoek) zodat je alle kruiden er uitvist. Eerder zeven kan ook, maar hoe langer de kruiden erin zitten hoe kruidiger het wordt.Het resultaat is een heerlijke kruidige glühwijn.

Proost!

 

 

Only registered users can comment.

Geef een reactie