Groot kaasjeskruid

 

Een aantal weken terug zag ik tussen de kruiden een plant staan. Geen idee wat, onkruid of niet? Maar mijn motto is onkruid bestaat niet. Ik heb de plant overgezet naar een ander gedeelte  waar niet de kruiden maar de andere planten staan. Nu heeft de plant hele mooie paarse bloemen gekregen en

was ik toch wel benieuwd geworden naar wat het voor plant is. En nu blijkt het toch een kruid te zijn! Groot Kaasjeskruid, en niet zomaar een kruid maar ook nog één met veel medicinale werking, en ook heel oud, in de Griekse en Romeinse oudheden werd het al gebruikt.. En toen….ging er een lichtje branden. In het voorjaar had ik wat zaadjes geplant, onder andere oude zaadjes die man en zoon van archeologisch park Matilo hadden meegenomen. Ik kon toen niet lezen wat het was. Nou kaasjeskruid dus!

Groot Kaasjeskruid bevat belangrijke vitamines, je kunt zowel het blad als de bloemen eten. Het bevat veel slijmstoffen en is daardoor onder andere goed tegen hoest en verzachtend bij  kaatjes kruid 008.ovontstekingen in de mond en keel.

Je kunt de de plant koken als spinazie, er soep van maken, of thee.

Maar hij is gewoon ook heel mooi in de tuin!

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: