bloemen en kruiden | bloemen en kruiden toepassingen

Het drogen van kruiden

20 april 2016

Wat leuk al die reacties op de vorige blog!

En ook een aantal vragen, ik zal de komende tijd wat meer schrijven over  wat en hoe ik dat dan doe. Nu heb ik er wel zo nu en dan over geschreven en dat is boven in in het menu onder kruiden of kruidentoepassingen te lezen.

Voor het drogen van kruiden heb ik de afgelopen jaren al veel uitgeprobeerd. Hangend, maar daar moet je wel een goede plek voor hebben, (schoon, droog, donker en het liefst wat wind) en in de oven. Als je ze hangend laat drogen hang je ze in bosjes op zijn kop, sommige kruiden zoals salvia zijn zo het beste te drogen. De oven moet op een kier open blijven staan en op lage temperatuur. Sinds de herfst heb ik een voedseldroger deze stond al lang op mijn “dat wil ik graag hebben ” lijstje. Deze droog apparaten heb je in soorten en maten, van heel duur tot iets minder duur. De mijne is minder duur en eenvoudig in gebruik. Sommige hebben standen en dan stel je hem in afhankelijk van wat je droogt (fruit, kruiden, groente enz) De mijne heeft 1 stand, aan of uit. Hij heeft verschillende bakken en zo kun je veel tegelijk drogen, hij moet lang aan staan. Als je een goede plek hebt is kruiden aan de lucht drogen altijd beter lijkt mij. Wat me nog niet gelukt is om goed te drogen is bieslook, daar zit na het drogen weinig geur en smaak aan. Gelukkig groeit dat al snel, zelfs nu kan dat al gewoon vers uit de tuin. Omdat ik de voedseldroger pas had toen de meeste kruiden al weg waren, heb ik hem nog niet zoveel gebruikt. Dat gaat de komende tijd komen.

Kruiden die ik gebruik voor kruidenolie droog ik niet maar gaan vers in de olie.

 

Only registered users can comment.

Geef een reactie