Hoe doe je dat? Boek en website over permacultuur….

In een moestuin is altijd wat te doen, in elk seizoen. Maar in de winter is het wel veel rustiger. Dat geeft tijd om dingen te doen waar je in de zomer niet aan toe komt. Platte bakken maken, de tuin herinrichten zodat  het net wat praktischer wordt, en natuurlijk winterklaar maken. Dat laatste hebben we wegens omstandigheden maar gedeeltelijk gedaan, wat misschien juist wel leuk is want dan zien we het verschil tussen mulchen (wat dit jaar het plan was) en spitten. En deze tijd is ideaal om je voor te bereiden voor het komende seizoen. Bijvoorbeeld door te bedenken wat je wilt en boeken te lezen. Wij zijn wel erg gecharmeerd over tuinieren via permacultuur al weten we er weinig van. Na wat zoeken stuitte ik op dit boek.

Een erg mooi en compleet boek, gebaseerd op het Nederlandse klimaat. Het gaat over wat is permacultuur, hoe doe je dat? Over combinatieteelt, mulchen, zaad winnen, grond verbeterd, enzovoort…
Het is een prettig te lezen boek met mooie foto’s erin.
Op internet kwam ik deze website tegen van permacultuur Nederland, daar is ook een hoop informatie te vinden, en ook filmpjes, waaronder een aflevering van het programma tegenlicht.
Op deze website kun je zelfs gratis een cursus downloaden. In elk geval stof genoeg om ons er in te verdiepen!
Je blijkt  zelfs hele opleidingen over permacultuur te hebben, maar dat gaat wel wat ver, maar ik wil me er wel beetje bij beetje in verdiepen en en bepaalde aspecten invoegen in onze tuin.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: