Hoe maak je zelf wraps?

Sommige producten zijn moeilijk zonder plastic te koop. Zoals wraps, iets wat we graag eten. 
Maar het is dan wel weer heel eenvoudig zelf te maken. En ook nog eens stukken lekkerder!
Het meeste werk is het uitrollen.

Je hebt nodig:

-250 gram bloem of meel
-150 gram water
-scheutje olijfolie
-flinke theelepel zout
-lepel bakpoeder
Doe alles door elkaar, zelf gebruik in de keukenmachine, maar gewoon met de hand kneden kan natuurlijk ook. Kneed het tot een soepel deeg.
Maar er daarna zes kleine bolletjes van.
Leg deze bolletjes ongeveer een half uur onder een vochtige theedoek om te rusten.
Na dat half uur bestrooi je de aanrecht met wat bloem en rol met een deegroller tot een dunne wrap. Het handigste is om hem regelmatig even te draaien zodat hij niet vast komt te zitten.
Dan even bakken in een koekenpan.
Je kunt ze dan gelijk vullen en opeten, maar als je nog niet gaat eten ook op een bord of schaal leggen en voor gebruik even opwarmen in de oven.
Ze zijn ook heel goed in te vriezen.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: