Hummus, leuk en lekker om zelf te maken!

Hummus vind ik altijd erg lekker. Op stokbrood, of ander brood  bij de borrel. Maar zeker ook lekker op een boterham bij de lunch.
Je kunt het natuurlijk kopen, maar het is ook heel eenvoudig zelf te maken.
Het lekkerste is het van gedroogde kikkererwten, wat wel wat meer werk is omdat je het een nacht moet weken en dan nog koken. Een blikje open trekken is makkelijker. Maar de smaak is dan ook heel wat minder. Je hebt dus wel eer van je werk met gedroogde kikkererwten, en ze zijn vaak ook zonder verpakking te koop, ook fijn.
Wil je toch makkelijk, maar wel een goede smaak? Dan zijn kikkererwten uit de vriezer ook een goede keus, dan lijkt de smaak veel op die van gedroogde kikkererwten.
Ik heb geen vast recept, kijk meestal per keer wat ik er in doe. Maar deze keer toch een recept.
 -180 gram kikkererwten
 (als je gedroogde gebruikt ongeveer de helft, het zet erg uit)
-4 eetlepels tahin (sesampasta)
3 teentjes knoflook
-sap van een halve citroen
-scheut olijfolie
2 eetlepels ketoembar
1 eetlepel komijnpoeder
wat chillivlokken
peper en zout
In een keukenmachine of staafmixer met hak molen alles goed mengen tot er een pasta ontstaat.
Heb je dat niet dan kan het denk ik ook wel in een vijzel .
Als het wat droog blijft nog wat vocht toevoegen. 

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: