dieren | dieren in de tuin | Moestuin | natuurfotografie

Kikker in de tuin

23 juli 2016


kikker 016.ov2

 

Al de hele week  zien we steeds een kikkertje in de tuin bij huis, beetje vreemd omdat we geen water hebben,geen slootje, vijver of fontein, gewoon niks. Ook niet vlak bij huis. We hebben er even aan gedacht om hem naar het water te brengen, maar moet je wel ingrijpen in de natuur? Lastig, maar omdat hij wel vrolijk rond huppelt en ik geen verstand van kikkers heb, laten we hem maar gaan. Nu ja, we hebben in de tuin achteraf op een beschutte plek wel een bakje water ingegraven,wat stenen er in, mocht hij het nodig hebben… En ja, wel leuk zo een kikker in onze tuin/plaatsje!  Maar weet iemand waar we goed aan doen dan hoor ik het graag!

 

kikker 003.ov2

 

 

 

Only registered users can comment.

 1. Hoi, Hendrike,
  Het lijkt een kikker, maar is het misschien een pad-achtige? Loopt ie of springt ie ?
  Ik heb er geen verstand van, maar toen ik een tuin met een klein vijvertje had, met veel kikkers, bracht ik de grote soms in een emmer, (geschept in een een schepnetje, met angst en beven,en soms een schreeuw) , weer naar de nabij gelegen sloot. Mijn buurman riep: Manja, wat ben je aan het doen ? Kikkers vangen , Jan !! Bij regen zaten ze zo weer in mijn kleine vijvertje…Met kleintjes erbij, erg gezellig vond ik ook.
  Misschien is deze echt verdwaald.
  Maar goed, in diezelfde tuin had ik ook af en toe padden en padjes, die lopen, en springen niet, en kwamen kennelijk onder de kruipruimte van het huis.
  Dus wat is wijsheid, geniet er maar van.

Geef een reactie