bloemen en kruiden | geschiedenis | groen in stad of dorp | Leiden | Moestuin

Kloostertuin Matilo in Leiden

31 mei 2017

 

In leiden naast de wijk Roomburg ligt het Archeologisch Park Matilo. Aan het begin van onze jaartelling hebben de Romeinen daar een fort gebouwd, castellum Matilo. Deze ligt nu verborgen onder het park om in de toekomst als er misschien nieuwe technieken zijn nog verder te onderzoeken. Op de website van Park Matilo is er meer informatie over te vinden. Maar het is ook zeker een bezoekje waard, op sommige dagen zijn er ook activiteiten zoals lezingen of romeinse dagen.

Maar toen wij er vorige week waren, kwamen we voor de tuinen. Een aantal jaar terug waren er diversen tuinen onder andere een medische tuin. Maar deze konden we nu niet vinden , misschien zijn er wat dingen veranderd. Maar wat we wel vonden was een kloostertuin met (geneeskrachtige)kruiden en sierbloemen uit die tijd. Ook erg leuk om daar doorheen te lopen. Met bekende en onbekende kruiden.

In dit gebied heeft vroeger ook een nonnenklooster gestaan. Het Margarethaconvent, vlak bij de kloostertuin staat ook een kloosterbankje waar gezang uit komt.

Aan de rand van het park is een gedeelte ingericht als stadstuintjes, en daar liepen we natuurlijk ook graag langs even ideeen op doen. Als je het park overloopt zijn er ook schooltuintjes te vinden en een stukje verwilderde kruidentuin.

Het park is en de tuinen zijn openbaar te bezichtigen.

 

Geef een reactie