bloemen en kruiden

Kruiden bewaren voor de winter

21 november 2016

kruideninvriezen2

We gaan steeds meer richting de winter. Hoewel de kou nog erg mee valt. De meeste kruiden doen het nu buiten nog goed, en met een zachte winter blijven ze dat misschien ook wel doen. Maar met de winter om de hoek is het tijd om ons voor te bereiden op de winter, zodat we ook van de winter kruiden uit de tuin kunnen gebruiken. Je kunt kruiden natuurlijk drogen, in een droogmachine ,oven of aan de lucht. Maar in sommige gerechten is vers gewoon toch het lekkerst. Wat het wat mij betreft het meest benadert is ingevroren kruiden. Dit doe ik op verschillende manieren, in olie of gewoon puur. In olie vul ik een ijsblokjes bakje met kruiden, en vul ik dat aan met olie, goed te gebruiken in sauzen of soepen. Maar een gedeelte gaat gewoon gesneden in een pot of bakje de vriezer in. zo kun je als je het nodig hebt zo wat uit de vriezer halen.

 

 

 

peterselie kruideninvriezen

 

Only registered users can comment.

  1. Leuk…ik heb al een paar kleine bakjes met kruiden in de vriezer,,,maar eigenlijk moet je met een moestuin een grote vriezer hebben…denk ik…

Geef een reactie