kruiden naslagwerk

kruidennaslagwerk 008vHippocrates : Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’ 

Vandaag even een boek onder de aandacht, al een oud boek, de druk die ik heb is uit 1999. Maar als het gaat om kruiden en kruiden toepassingen is oud niet zo erg. Ik ben er van overtuigd dat de kennis daarover vroeger groter was en helaas nu stukje bij stukje aan het verdwijnen is.. Hoewel ik ook bemerk dat er een grote interesse is en steeds meer mensen hier mee bezig zijn. Dat natuur, gezondheid en het milieu bij steeds meer mensen gelukkig een belangrijke plaats in neemt .

Het boek is geschreven door C.Norman Shealy en heet Encyclopedie van de natuurlijke geneesmiddelen. Het boek heb ik zelf bij toeval in bezit gekregen omdat het anders werd weggedaan.Maar waarschijnlijk is het tweedehands nog wel verkrijgbaar.

In dit boek staat een schat aan informatie over kruiden specerijen en andere natuurlijke middelen.  hoe kun je  het kunt gebruiken voor je gezondheid.Hoe maak je tinctuur, zalf of afkooksel. Daarnaast worden er diverse therapieën behandeld zoals ayurveda,( Chinese)  kruidengeneeskunde, traditionele huis en volksgeneeskunde, aromatherapie, homeopathie, bloesemtherapie en voedingstherapie. Het beschrijft de geschiedenis en achtergrond van elke geneeswijze, de geneesmiddelen, aandoeningen met aanbevolen behandeling, alternatieve remedies bij eerste hulp enz.

Voor mij een boek wat ik er vaak bij pak om iets op te zoeken.

Geef een reactie