De laatste courgettes in de soep !

Het was zoals al eerder vermeld een geweldig courgette jaar. Maar nu zijn dan toch ook de laatste courgettes in de soep verdaagd. In een erg lekkere soep.

Het recept kwam ik tegen op internet op diverse plekken maar ik denk dat dit de originele post is.

Het is eenvoudig te maken en erg smakelijk, een Marokkaanse courgette soep met het Marokkaanse specerijen mix Ras-el Hanout.

Deze mix is in de meeste supermarkten gewoon te koop, maar elk recept verschilt wel van elkaar. Wij hebben als eerste een mix uit de supermarkt gebruikt maar gebruiken nu een mix van de kruidenkraam uit Groningen. Zo’n kraam hoop ik nog steeds dichter bij huis ook te ontdekken. Daar kan ik het kopen zonder verpakkingen. Deze is wel iets pittiger,dus de pepertjes laten we weg, maar dit kun je natuurlijk geheel naar je eigen smaak aanpassen.

voor 5-6 personen

2 kleine uien
2 courgettes
1 tl kokosolie
1 liter kippen of kruiden bouillon
60 ml kokosmelk
8 gram Ras-el Hanout
1 rode peper of chilivlokken (ter garnering)
20 gram cashewnoten

Zo ga je te werk

Snij de ui in stukjes, en bak deze met de kokosolie glazig in een grote pan.
Schil en snijd de courgette in kleine stukjes, en bak deze met de Ras el Hanout ongeveer 4 minuten met de ui mee.
Voeg de bouillon toe, en laat het geheel zeker 10 minuten pruttelen op laag vuur.
Haal de pan van het vuur, en pureer het met de staafmixer tot een egale soep.
Voeg de kokosmelk toe, en pureer nogmaals kort met de staafmixer.
Verdeel de soep in de kommen en garneer ze met de cashewnoten en in dunne schijfjes gesneden rode peper.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: