afval verminderen | boeken, applicaties en media

Leven zonder afval – Emily-Jane Lowe

18 december 2015

Een tijdje terug kwam ik de schrijfster van dit boek tegen op internet. Een vrouw die zo goed als geen afval verzameld. Als ik zie wat ik hier allemaal verzamel, vind ik dat echt enorm knap. Al jaren erger ik me er aan dat alles vaak dubbel verpakt zit, dat voor ik het door heb mijn gekochte spullen al in een plastic tasje zitten. Maar veel verder gekomen dan mijn eigen boodschappen tasje altijd bij me hebben, en de afval die ik heb goed scheiden ben ik niet gekomen. Maar deze vrouw heeft me wel geïnspireerd, hoewel ik niet weet of dit mij op deze manier gaat lukken, wil ik zeker kijken welke veranderingen ik stapsgewijs eigen kan maken.

Op haar website  http://levenzonderafval.blogspot.nl/p/media.html staan ook wat filmpjes en artikelen over hoe ze dat dan doet, en eigenlijk zijn sommige dingen erg simpel, beetje vreemd misschien, maar als iedereen dat zou doet is het niet meer vreemd maar normaal.

In dit boek beschrijft ze dus hoe ze dit doet, met tips, soms wat adressen en veel recepten, hoe maak je je eigen wasmiddel, lippenbalsem, maar ook etens recepten, alles wat je zelf maakt hoef je tenslotte niet apart te kopen.

En tja een natuurwinkel hebben we hier niet, ook geen zonder verpakking winkel, en ik zie mezelf niet naar de boerderij gaan voor melk,  maar misschien wordt dit wel mijn project van 2016, alle beetjes helpen tenslotte.

Geef een reactie