afval verminderen | Leiden

Meel zonder verpakkingen ? Naar de molen !

20 februari 2017

Meel van molen de put

Hoe kom je aan meel zonder verpakkingen ? Nou bij een molen, in elk geval kan het bij deze molen. Molen de put in Leiden.

Leiden heeft een aantal molens, molen de put is een werkende molen die regelmatig op zaterdag ook meel verkoopt. De molen wordt door vrijwillige molenaars in bedrijf gehouden. De molen is op zaterdagen dat hij open is, ook de bezichtigen. Molengidsen, ook vrijwillig, geven tekst en uitleg, De molen is regelmatig op zaterdag open, alleen de laatste zaterdag van de maand niet. Dat staat ook allemaal op de website.

 

Meel in eigen zakken en bakken

Na onze vraag naar de mogelijkheden kunnen we bij deze molen meel en bloem  in onze eigen zakken of bakken krijgen. Erg leuk om er zo weer een adresje waar dit mogelijk is bij hebben. Wat is er nu ambachtelijker dan meel van de molen?Omdat ik graag bak heb ik altijd wel bloem en meel in huis, fijn dat het nu zonder verpakking kan.

Zaterdag zijn we op de fiets naar leiden geweest, zo bij de molen krijg je een beetje het vakantie gevoel, en dat vlak bij huis. Daarna nog een rondje markt, ook altijd leuk op zaterdag.Het bezichtigen van de molen hebben we over geslagen, dat is een volgende keer weer leuk.

Zo hadden we een gezellige middag, meel zonder verpakkingen en kan ik voorlopig weer bakken!

Op de website van de molen * klik * kun je meer lezen, ook een stukje geschiedenis.

Geef een reactie