Minibieb voor het lenen en delen van boeken

De laatste jaren zie je overal in het land kleine kastjes met boeken, een kastje aan de muur of in de tuin, of boeken op een plank in een winkel. De minibieb!  De Minibieb is ontstaan vanuit het idee dat je de samenleving met elkaar leuker kunt maken. Al jaren denk ik, dat zou ik ook wel willen, dan geef je boeken eigenlijk gewoon en tweede, derde of vierde leven. Veel leuker dan dat ze hier  in huis versloffen .En als boeken liefhebber vind ik het fijn om een ander blij te maken met een boek, zo deel je ook de liefde voor lezen met elkaar. En sinds vandaag heb ook ik er één. Gemaakt van afvalhout.

Lezen doe ik graag, Al zo lang ik me kan herinneren ben ik al lid van de plaatselijke bibliotheek. De laatste jaren afgewisseld met een e-reader. Reuze handig, en toch…geef mij maar een “echt” boek. Dat voelt en ervaart toch anders.Soms koop ik een boek, omdat ik dat ene boek wil lezen maar niet in de bibliotheek kan vinden, of omdat ik goedkoop een goed boek tegen kom en deze niet kan laten liggen. Maar eenmaal gelezen beland het in de kast of op zolder.

Jammer natuurlijk, ik heb ook al veel boeken uitgeleend, weggegeven of verkocht. Waar ik niet zo goed ben is weggooien van boeken, dat krijg ik gewoonweg niet voor elkaar. Als ik weet dat iemand een boek wil lezen is het geen probleem, maar de papier bak? Nee !!! Mijn vader zei vroeger altijd al, boeken zijn je vrienden, en zo is het maar net! En die zet je natuurlijk niet bij het oud paper.

Deel een boek, ruil een boek, geef een boek : De minibieb
Natuurlijk is het nog de vraag wat er mee gebeurd, Misschien loopt iedereen er zo voorbij, of komen de boeken nooit meer terug.Toch schijnt het overal best goed te gaan .En ach, een beetje vertrouwen is nooit verkeerd.

Dus  kun je nu  bij mij voor de deur uit het kastje een boek lenen. Heb je zelf een mooi boek die je niet meer hoeft maar graag wilt delen? Dan mag je die er ook in zetten, of ruil het voor een ander boek.

Nu moet ik alleen nog even een naam bedenken, heeft iemand een leuk idee? Ik hoor het graag! En verder ben ik natuurlijk gewoon heel benieuwd hoe het gaat lopen!

Wil je er meer over weten, of kijken waar bij jou in de buurt er ook één staat? Kijk even op deze website.

klik hier voor meer over de minibieb

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: