Moestuin seizoen nu echt van start!

Voorjaar, zon en mooie temperaturen. Tijd voor de moestuin, want daar moet een hoop gebeuren. Inmiddels heb ik thuis al het één en ander voor gezaaid. Met wisselend succes, de tomaten hebben het niet gedaan, waarschijnlijk nog te koud. Binnen heb ik nieuwe gezaaid die wel opkomen. Buiten in het kasje ook sla en radijs gezaaid wat opkomt, en bieten die zich nog niet laten zien, maar wie weet komt het nog. Alles wat opkomt moet natuurlijk nog wel flink groeien maar het begin is er!

In de moestuin hebben we een gedeelte omgespit (het paardenmest wat we in het najaar erop hebben gelegd zit er nu doorheen) en daar plastic opgelegd zodat het kan opwarmen tot we het gebruiken. Met een mede tuinder nog een heel gesprek gehad over mulchen van de tuin. Het klinkt mij wel heel natuurlijk in de oren, en daar hou ik zo van. Daarnaast is het ook veel minder werk omdat je dan niet meer hoeft te spitten maar alleen wat omwoelen. Door deze methode verbeterd ook de grond. Kort gezegd bedek je de grond met organisch mariaal de grondstoffen hieruit maar ook de beestjes die er inkomen verbeteren de grond.Net als ook in de natuur gebeurd. Kijk maar eens als je in een bos loopt, dan is de grond ook bedekt met bladeren e.d. Het lijkt me wel leuk om in het najaar ook op deze manier te tuinieren.

Verder heb ik diverse dingen gezaaid in de glazenbak en het kleine tunneltje. Ben benieuwd of het op gaat komen. Ook heb ik rabarber in de grond gezet en wat kruiden gezaaid zoals basilicum, dille en venkel. De bieslook groeit al heel goed.

Het blijft nog even mooi weer dus geniet ervan!

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: