bloemen en kruiden | Moestuin

Moestuin, uien en (on)kruid

31 juli 2016

tuin 30-7 003v En vandaag, op verzoek weer een moestuin praatje, want dat was inderdaad alweer even geleden.

De eerste foto is niet van onze tuin, maar een fotootje gemaakt op het tuincomplex. Leuk om zo lopend richting onze eigen tuin altijd even te kijken in andere tuintjes en ideeen op te doen. Langs de sloot staan prachtige hortensia’s, soms kom je ook zomaar eenden of zwanen tegen.

Alles groeit flink door. De laatste aalbessen zijn geplukt, de pruim, en appel groeit goed door. De aardbeien doen het niet heel goed, maar we kunnen er zo af en toe toch een paar van plukken. Ook de bramen beginnen te kleuren.

De uien liggen te drogen, we hebben dit jaar drie soorten, geel,rood en wit, witte uien heb ik nog nooit gegeten, dus ik ben benieuwd!

witte ui tuin 30-7 008v

 

 

 

 

 

 

Een paar uien hebben we door laten schieten in zo’n mooie uien bol, daar willen we zaad van winnen voor volgend jaar.uienbol

 

De bonen doen het nu ook goed nadat de eerste pogingen zijn weggevreten, we hebben verschillende bonen staan, sperziebonen, kievitsbonen (die zijn zo mooi!), bruine bonen en kikkererwten. Ook snijbonen, maar die kunnen we nog niet terugvinden.

kievitboon

 

Behalve de groente en fruit groeit ook het onkruid snel, maar daar zitten soms verrassende plantjes tussen.

Want is dit geen weegbree?

weegbree

weegbree.d

 

 

 

 

 

 

 

En dit? lijkt toch wel zuring! zuring

 

Leuk zulke verassingen van de natuur!

 

 

Only registered users can comment.

  1. Wat leuk, Hendrike,
    Bedankt hoor, hele leuke foto’s en verhaal, en ik weer wat geleerd, kievietsbonen dus,,die gekleurde,,nog nooit gegeten , maar weleens gezien.
    Nee, en mij moet je niets vragen over weegbree of zo, ben een flat en stadskind (helaas) , maar ook al weet ik de namen niet, kan er toch van genieten.
    En jij/jullie ook lekker van eten.
    liefs en groetjes, Manja

  2. Ons kleine moestuintje heeft dit jaar een slechte oogst. Ook last van de te natte zomer en een ware slakkenplaag, ondanks alle escar-go. Volgend jaar weer nieuwe kansen 🙂

Geef een reactie