Oude kruiden

Vanmorgen even de tuin in geweest om wat kruiden te zaaien. Niet alles van vorig jaar lijkt op te komen, en ik wil graag wat kruiden die ik nog niet had. Daarnaast heb ik wat oude Romeinse kruiden liggen die man en zoon hebben meegenomen van het archeologisch park Matilo waar ze vorig jaar zijn wezen kijken. Zo heb ik venkel, Betonie, en nog iets zonder naam (dat wordt dus echt een verassing). Leuk, ik ben benieuwd of het opkomt en wat ik er dan mee kan. Op Matilo hebben ze ook een kruidentuin aangelegd met uitsluitend oude Romeinse kruiden. Onder andere geneeskrachtige kruiden, parfumkruiden en keukenkruiden. Daar ga ik denk ik deze zomer ook maar eens een kijkje nemen!

Binnenkort ook maar even kijken wat ik nog heb wat er op moet en wat ik nog meer wil. Kruiden kun je zoveel mee, in de keuken maar ik maak er ook zalf en kruidenolie/tinctuur van. Zo leuk als je dat kunt maken van kruiden die je zo uit de tuin plukt!

 

9 Comments

 1. ga er mee vandoor Hen……………je doet het goed veel beter dan anderen want die komen niet van zover……………..dus doe en ga…………… maar het je Eigen

 2. Hoi, Hendrike
  Een antwoord op een luchtpostbriefkaart, hoe toepasselijk.
  Zo leuk, hoe je met je gezonde voeding en kruiden enzo bezig bent.
  Dat geeft toch echt voldoening.
  Succes en groetjes en liefs van zee-.nee. zen-meermin, uit Spanje 😉
  Manja

 3. Goed bezig zussie!
  En jouw zalfje staat hier standaard op het plankje in de badkamer. Zal binnenkort de ingrediënten van die honingzalf voor paarden mee nemen.

Geef een reactie