Peren taart van peren uit de tuin

In ons tuintje bij huis staat al een aantal jaar een perenboom. Dit jaar gaf hij een hoop peren, de meeste peren zijn dit jaar wel voer geworden voor de vogels. Maar ik vind vogels in de tuin dan weer erg leuk en gezellig. In de moestuin hebben we netten om de bomen om de vogels bij het fruit weg te houden, maar bij huis vind ik dat niet zo gezellig.Dus ach we delen met de vogels.Eerder plukken had misschien gekund, maar is er niet van gekomen.De peren zijn ook nu nog erg hard, maar ideaal om mee te bakken of jam van te maken,dan zijn ze na bereiden wel lekker zacht.

Het is geworden, een lekkere perentaart!

Perentaart
Het deeg:
-400 gram bloem
-200 gram boter
-ei
-100 gram honing
-snufje zout
-twee flinke eetlepels speculaaskruiden
Alles door elkaar kneden tot een soepel deeg, springvorm invetten en bekleden met het deeg,  een gedeelte van het deeg bewaren voor de bovenkant.
De vulling:
-ongeveer een kilo peren, geschild en in schijfjes gesneden.
-2 eetlepels cocos
-1 eetlepel speculaaskruiden
-scheutje vanille extract
-wat gedroogde abrikozen naar smaak
(-1 eetlepel honing)
Alles door elkaar husselen behalve de honing,en de abrikozen. Het perenmengsel de springvorm boven het deeg leggen, de gedroogde abrikozen in kleine stukjes snijden en erover heen leggen.de lepel honing eroverheen druppelen, je kunt de honing ook weg laten,maar mijn gezin houd erg van zoet, dus daarom wat extra’s.
Het deeg wat je hebt bewaart over de bovenkant heen leggen.
Eet smakelijk!
En allemaal een heel fijn weekend!

perentaartv

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: