Pruimentaart van pruimen uit de tuin.

Pruimen uit de moestuin

Als er groente en fruit van de moestuin komt, is het natuurlijk het lekkerste om het gelijk te verwerken of te eten. Maar soms komt dat niet uit, dan is het handig als je het even in de vriezer kunt doen. Zo hebben wij nu een vriezer vol met pruimen. Deze heb ik gewassen, ontpit en doormidden gesneden en zijn dus gelijk klaar voor gebruik.
Dat maakt dan weer dat je op een later moment in een handomdraai een lekkere taart gebakken hebt. En wat is het toch leuk dat het fruit van de taart uit eigen tuin komt! Dat smaakt gewoon net nog even beter!
Voor het weekend vind ik het altijd leuk en gezellig om wat te bakken.Deze keer is het een taart geworden met suiker, wat minder gezond, maar eigenlijk is taart natuurlijk nooit gezond.
  Recept pruimentaart
       Ongeveer een kilo pruimen ontpit en gehalveerd.
250 gram bloem
   200 gram suiker
  200 gram boter
      9 gram vanille suiker
     ei
      mespuntje zout
De boter en suiker in een kom mixen tot het luchtig is, (ik doe dat in een keukenmachine maar gewoon met een mixer kan natuurlijk ook). Dan het ei, zout en vanille suiker toevoegen.En als laatste de bloem.
Een bakvorm invetten en bekleden met het deeg, een gedeelte bewaren voor de bovenkant.
De pruimen in de bakvorm leggen(,als ze uit de vriezer komen eerst goed laten ontdooien en uitlekken.)
Dan de rest van het deeg over de bovenkant leggen.
Ongeveer en minuut of 40 op 180 graden in de oven.
Het is wel een machtige taart, daarom heb ik het in een vierkante vorm gedaan, zodat je er kleine stukjes van kan snijden.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: