Pruimentaart uit de moestuin!

 

Een lekkere taart gemaakt met pruimen uit de tuin! Als basis heb ik deeg gebruikt wat ik ook maak voor appeltaart. De suiker heb ik vervangen voor honing.

 

pruimentaart

 

 

400 gram bloem

200 gram boter

80 gram honing

scheutje appelsap

ei

snufje zout.

Alles door elkaar kneden tot een mooi deeg. Het bakblik ermee bekleden, een gedeelte apart houden voor de bovenkant. De pruimen halveren en ontpitten, zelf heb ik ook het velletje eraf gehaald. Het deeg wat je apart hebt gehouden in repen eroverheen leggen. Ongeveer een uur in de oven, op 170 graden.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

3 Comments

  1. Ziet er lekker uit, Hendrike !
    Hoeveel pruimen ongeveer ?
    Op de markt waren de gele pruimen supergoedkoop, dus Rudy
    heeft pruimenchutney gemaakt en ik deze week een
    vijgenbrood, ( brood was iets te flauw)
    Maar we zijn lekker bezig, en jij ook !
    Fijne week weer !
    liefs, Manja

Geef een reactie