Schoonmaakmiddel maken en andere tips

 

Altijd fijn een schoon huis, maar  hoe kun Je het huis fris en schoon houden en doe je dat ook nog zacht voor het milieu? Wat gebruik je?
Je kunt natuurlijk schoonmaakmiddel in de supermarkt kopen, keuze genoeg.Zoveel dat je het soms gewoon niet meer weet. het ene middel nog giftiger dan het andere. Of dure biologische middelen. Maar eigenlijk werken de ouderwetse eenvoudige middeltjes veel beter of in elk geval net zo goed.
Wat gebruik je dan?
-Azijn is wel een beetje een wondermiddel. (doden van schimmels, ontkalken, vet oplosser en voor het verdrijven van nare geuren,
-(Groene) zeep, (ontvettend)
-bakingsoda of huishoudsoda (Ontsmettend en ontvettend en neemt nare geuren weg)
Heel veel meer heb je eigenlijk niet nodig.
Hiermee kun je ook je eigen mengsels maken. zo kan je ook heel wat verpakkingen uitsparen en het is ook nog eens goedkoop. Daarnaast scheelt het ruimte in de kast omdat je maar een paar basis producten nodig hebt. Zeep kun je vaak wel kopen zonder verpakking. Daarnaast heb je geen grote hoeveelheden nodig dus doe je lang met een pak of zak soda.
Een scheutje azijn in een emmer water, is een prima allesreiniger, voor de geur kun je een scheutje citroen toevoegen. Of bijvoorbeeld azijn met een geurtje gebruiken, gekocht of zelf gemaakt. Je kunt het ook in een sprayfles doen, handig voor tegels of spiegels.

Onderstaande recept kun je goed gebruiken voor het schoonmaken van de wc of badkamer:

-twee liter water
-10 gram geraspte zeep (marseile zeep, huishoudzeep van dille en kammile, olijfzeep, of sunlightzeep.
-20 gram huishoudsoda
Het water, zeep en soda verwarmen tot de zeep is opgelost en af laten koelen.
Goed afgekoeld even de staafmixer er door of in elk geval goed doorroeren.
Overdoen in een lege fles. Je schoonmaakmiddel is nu klaar.
Wil je de pot van de wc goed schoonmaken, of de afvoer beter laten doorlopen? Strooi er dan wat bakingsoda in en giet er azijn over, het gaat dan erg bruisen, maar maakt ook goed schoon, voor de afvoer nog wat kokend water erdoor, en het loopt weer prima.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: