Smeerkaas maken

Vandaag een recept, smeerkaas maken! Smeerkaas, dat eten we hier in huis veel. Altijd gedacht dat je dat niet zelf kon maken, maar niets is minder waar. Het is zelfs heel eenvoudig zelf te maken. Zonder veel toevoegingen wat er in de winkel vast wel in zit. En ook nog eens zonder verpakking.

Wel is het anders van structuur dan wat je in de winkel koopt, minder glad zeg maar. Ik dacht eigenlijk dat dat het wel minder zou maken. Maar nadat ik het een keer geprobeerd had was ik om.

Echt heel erg lekker, al zal het er ook vanaf hangen wat voor kaas je gebruikt. Jonge kaas smelt beter. Maar oude kaas kun je ook gebruiken. Liever niet te dicht bij de korst omdat dat minder goed smelt.

Nodig en berijdwijze

Gelijke delen kaas en melk. Ik houd meestal 100 gram/ml aan. Dan past het precies in het weckpotje wat ik er voor gebruik.

En een eidooier.

Alles rustig in een steelpannetje laten smelten. Onder voortdurend roeren. Als de kaas goed gesmolten is, naar smaak kruiden toevoegen of wat je er verder nog in wilt.

Denk bijvoorbeeld aan bieslook, sambal, komijn, fijngesneden ham of chili flakes

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: