Soms zit het mee, en soms zit het tegen…….

Een aantal weken terug zat ik samen met mijn zus gezellig op de moestuin een kopje koffie te drinken. Voor het tuinhuisje. Al genietend van de rust, de natuurgeluiden, de koffie en elkaars gezelschap werden we ruw opgeschrikt door een enorme klap.

Mijn eerste gedachte was de kast in het huisje is omgevallen. Maar op het eerste oog was er niks te ontdekken. Na verdere inspectie bleek de onderste plank van het huisje, over de hele lengte dus eruit geklapt. Het huisje was in zijn geheel een plank gezakt. Er blijken best veel rotte planken in te zitten, het was natuurlijk geen nieuw huisje, maar uit en in elkaar gezet. Daarnaast heeft de droogte ook wel wat gedaan vermoedelijk omdat op het tuincomplex meerdere mensen problemen hebben. Al wel niet zo in de mate van ons. We hadden ook zware dakbedekking, misschien te zwaar? We hebben het ook thuis bovenop ons afdakje en daar gaat het prima. Kortom waarschijnlijk een optelsom van dingen.

a8df230c-d94e-4261-a4a2-2b645c75b95fv

Daarna goed nagedacht, wat doen we? Geen huisje zou jammer zijn, zeker nu we het gewend zijn. (eigenlijk ook raar hoe snel je daar aan went, want we hebben ongeveer 15 jaar een moestuin zonder huisje gehad.) Laten staan was te gevaarlijk. Nieuw dan? Maar het is geworden…… dezelfde maar dan aangepast. Het huisje moest sowieso uit elkaar. De slechte planken hebben we eruit gehaald, en van de goede een kleiner huisje gemaakt. Een stuk kleiner, maar nog steeds groot genoeg, met een luifel, wat erg leuk is. Gezellig om onder te zitten maar ook handig om kruiden of uien onder te drogen. Op het dak deze keer wel dakbedekking wat er voor is bedoeld, je weet maar nooit tenslotte.

1aec406c-be83-46f3-ade0-d24fc19f43d0v

Het is een leuk en op het oog stevig huisje geworden, nu maar hopen dat het veel jaar mee gaat!

a3a59034-120a-4bce-9848-25226282dd42v

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: