Statiegeld op kleine PET-flesjes en de plastic surfer

Plastic is voor het milieu een enorm probleem, de zee is één grote plastic soep geworden en in bijna al onze producten zitten stukjes plastic, van bier tot honing. Dieren gaan dood, en wat doet het met onze gezondheid?
Dit probleem is ook de reden dat ik probeer boodschappen te doen met minder verpakkingen. Maar dat is natuurlijk maar een heel klein mini stapje op de enorme plastic hoop, en ook bij ons in huis stapelt het plastic zich nog steeds op, vaak denk ik hoe kan die bak nu al weer vol zitten?
Elk initiatief op dit gebied is daarom erg belangrijk.Zoals de plastic surfer.
De Plastic Soep Surfer
De Plastic Soep Surfer bouwde een surfboard van plastic zwerf-flesjes en surfte hierop van Scheveningen naar Lowestoft. Een oversteek van 176 kilometer en nog nooit eerder gedaan op een draagvleugel kitesurfboard. De recordpoging vond plaats in september 2016. Het werd een ruige tocht van bijna 9 uur…
Hiermee wil hij aandacht vragen voor dit probleem en is een petitie begonnen voor statiegeld op kleine PET-flesjes.
Statiegeld op kleine PET-flesjes kan de plastic stroom aanzienlijk verminderen.
Wil je meer weten over de invloed van plastic op het milieu dan is het volgende programma wel  erg interessant, het was vorige week zondag op tv dus misschien heb je het al gezien.
Het programma heet de prijsvechter en is een serie van drie afleveringen.Het was het derde deel  van een serie die gaat over koopjes en onze wegwerp maatschappij. De eerste aflevering ging over het psychologisch aspect hiervan, waarom kopen we zo graag in dit soort winkels? Het tweede deel ging over wat het betekend voor de mensen die het produceren. En het laatste deel dus wat dat betekent voor onze aarde.
Via de link hieronder kun je de laatste uitzending terugkijken
http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/376810/De_Prijsvechter.html

 

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: