Stoofperen maken, lekker en ook nog heel eenvoudig….

Wat doe je op een winters zondagmiddag? Stoofperen maken! Stoofperen zijn altijd lekker, maar past toch voor mijn gevoel juist in de koude maanden. Het is niet moeilijk om te maken.
je hebt er voor nodig:
-kilo stoofperen (bv Gieser wildeman)
–kaneelstokje
-3 kruidnagels
-laurier blaadje
-flinke schuit rode wijn.
-naar smaak honing of suiker

stoofperenmaken 021.JPG.o.jpgv

De rode wijn kun je ook weglaten, maar dan worden ze niet zo mooi rood.
Als eerste schil je natuurlijk de peren en dan kan alles in een pan, aanvullen met water totdat ze onder staan en opzetten, als het kookt wat lager en lekker laten pruttelen
Af en toe prikken om te kijken of ze al zacht zijn, want dan zijn ze klaar, dat duurt ongeveer een uurtje.
Lekker als bijgerecht of als dessert, je kunt ze zowel warm als koud eten maar zelf eet ik ze het liefste koud. Hoewel warm bij ijs ook erg lekker is!
Eet smakelijk!

stoofperenmaken 031.JPG.o.jpgv

 

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: