Stoofperen maken, lekker en ook nog heel eenvoudig….

stoofperen maken

Wat doe je op een winters zondagmiddag? Stoofperen maken! Stoofperen zijn altijd lekker, maar past toch voor mijn gevoel juist in de koude maanden. Het is niet moeilijk om te maken.

 

je hebt er voor nodig:

 

-kilo stoofperen (bv Gieser wildeman)

–kaneelstokje

-3 kruidnagels

-laurier blaadje

-flinke schuit rode wijn.

-naar smaak honing of suiker

De rode wijn kun je ook weglaten, maar dan worden ze niet zo mooi rood.

Als eerste schil je natuurlijk de peren en dan kan alles in een pan, aanvullen met water totdat ze onder staan en opzetten, als het kookt wat lager en lekker laten pruttelen

Af en toe prikken om te kijken of ze al zacht zijn, want dan zijn ze klaar, dat duurt ongeveer een uurtje.

Lekker als bijgerecht of als dessert, je kunt ze zowel warm als koud eten maar zelf eet ik ze het liefste koud. Hoewel warm bij ijs ook erg lekker is!

Eet smakelijk!

 

stoofperen

2 Comments

  1. Lekker he…Ik maak ze ook regelmatig..Gieser Wildeman.
    Maar ik doe er kaneelstokje.water..en war rode suiker..
    Ik kook ze heel..met steeltje..warm bij gekookte aardappelen en stoofvlees.

Geef een reactie