Super Maan (14 november 2016)

Het is vast niemand ontgaan,maar vandaag, 14 november 2016 is er een supermaan te zien. Een maand terug overigens ook, en over een maand weer, maar dit is de grootste supermaan ,drie supermanen op een rij schijnt ook bijzonder te zijn.

Het wordt een supermaan genoemd omdat het in een baan dichter bij de aarde staat, en daardoor groter lijkt, voor het oog 14 % groter, en 30 % helderder.

De laatste keer was in 1948, en de volgende keer zal pas zijn in 2034. Dus als het even kan, en het niet te bewolkt is, even naar de lucht kijken of je haar kunt zien !

De foto in dit blog is niet van 14 november maar van 13 november. Hoewel ik er in eerste instantie niet aan dacht, was het duidelijk toen ik hem zag! Hoewel het nog te vroeg was, en hij dus niet op het juiste punt stond, viel het meteen op hoe helder en groot hij was! Prachtig om naar te kijken. Je voelt gewoon de energie!

Deze maan, van 14 november wordt ook wel bloedmaan of offermaan genoemd omdat in vroegere tijden dit het moment was dat mensen een offer brachten aan de goden als dank voor de oogst.

De verwachtingen zijn dat de maan vanavond niet goed te zien is door bewolking, maar je weet maar nooit! Dus kijk vooral toch even omhoog!

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: