Thee uit de tuin

Wat is er nu leuker en lekkerder dan thee uit je eigen tuin of van het balkon?lavendelthee

Natuurlijk is de verse munt thee al goed ingeburgerd ,maar er is nog meer. Wat te denken van citroenmelisse, salvia (salie), lavendel, goudsbloem, kamperfoelie (alleen de bloemetjes,de bessen zijn giftig) Maar ook jonge brandnetel scheuten, jong blad van aardbeien of framboos en niet te vergeten de zwarte bes?

Daarnaast zijn er nog wat kruiden die je misschien niet voor het lekkere drinkt maar wel voor de werking die ze bieden,zoals kaasjeskruid. of kamille ( kalmerend en goed bij slapeloosheid).

Maar het is natuurlijk ook allemaal een kwestie van smaak. Zelf vind ik salvia en munt of lavendel erg lekker. Maar ook het blad van aardbeien, framboos en zwarte bes. Of een combinatie van diverse kruiden.

Zomers pluk ik vaak wat uit de tuin voor een kopje thee. Wassen doe ik het niet, heb het idee dat dat de smaak niet ten goede komt. Even schudden en een minuut of vijf laten liggen. Heb echt nog nooit beestjes in de thee gehad. Als het erg zanderig is was ik het wel. Maar als vers niet voorhanden is dan smaken de meeste kruiden gedroogd ook erg lekker. Een uitzondering daarop vind ik munt, dat is vers toch echt het lekkerste!

Er zijn natuurlijk nog veel meer planten en kruiden te gebruiken als thee, maar dit is wat ik zo een beetje zelf in de tuin heb staan. Maak zo af en toe eens een rondje in de tuin en kijk wat je kunt gebruiken.

Wel natuurlijk altijd met beleid, niet te veel,weet wat je pluktĀ  uitkijken bij zwangerschap, ziekte en medicatie gebruik.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: