Tweedehands kerstboom!

Bij kerst hoort een kerstboom! Maar,ook zo jammer dat je een boom koopt, een paar weken laat staan en dan weer weg doet. Dat voelt voor mij niet zo goed. We hebben al eens een boom overgehouden in  de moestuin. Maar de laatste jaren hadden we geen moestuin en dan wordt het toch lastig. Dit jaar weer een moestuin en lag het al in de planning om een boom met kluit te kopen en deze na kerst weer in de moestuin te zetten tot volgend jaar.

Maar nu hoorde ik dat er ook tweedehands bomen te koop zijn! Bomen dus, die vorig jaar na de kerst weer in de grond zijn gezet en nu opnieuw kunnen gebruikt.

 

tweedehands-kerstboomkopen-jpg4Er zijn misschien wel meer plekken, maar dit was in voorschoten, op het terrein van kasteel Duivenvoorde. Vanmorgen zijn we er even een kijkje gaan nemen.

Erg leuk, in een prachtige omgeving, kun je je boom uitzoeken en uitgraven. Er zijn schoppen die je kunt gebruiken, en zelfs kruiwagens, al zagen we deze pas achteraf.

Als ik het goed heb begrepen is het ook mogelijk om je boom daar weer terug te zetten en een jaar later weer op te halen. Dat kan overigens op meer plekken, het kerstbomenasiel. Maar wij willen deze na de kerst in de moestuin zetten, wel hopen dat het dan niet vriest.

We zijn op zoek gegaan naar een leuk boompje, de meeste waren wel vrij klein, maar dat geeft niet, zo kan hij de komende jaren nog groeien. De verkoop is  ook al een week bezig. Maar we hebben een leuk boompje gevonden. Uitgegraven, betaald en weer naar huis.Je kunt  ook nog een plastic zak om de kluit krijgen en de boom door zo’n apparaat doen zodat er een net om zit, maar wij hebben hem gewoon puur meegenomen.

Nu staat hij in zijn mand te acclimatiseren in de schuur!

Meer informatie erover op de website www.kasteelduivenvoorde.nl

 

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: