Van waszak tot groentenetje…..

Boodschappen doen met zo min mogelijk verpakkingen vergt een anders denken en een voorbereiding. Wat wil ik kopen? Waar gaat dat in, heb ik genoeg zakken en bakjes bij me? Soms gaat het dan nog mis, zo was ik laatst op de markt met precies genoeg bakjes en zakjes .Bij de bakker  was het brood wat ik altijd koop met drie in de aanbieding. Aangezien ik er altijd twee koop kwam ik een zak te kort.De bakker stelde toen voor om te proberen anderhalf brood in een zak te doen, en jawel dart ging. Maar een zak extra is dus handig. Op de markt zijn eigen zakjes en bakjes geen probleem, aangezien ik inmiddels mijn vaste kramen heb hoef ik ook bijna nooit meer wat uit te leggen, wel zo handig.

Maar in de supermarkt is het lastiger, veel kan daar sowieso niet, ik kom daar ook minder sinds ik afval wil verminderen, maar ons gezin is zeker niet afvalvrij. En een deel komt dus nog steeds uit de supermarkt. Als ik er dan toch ben neem ik graag ook groenten en fruit mee. Maar dan weer niet in het plastic, wat zeker nu de zomer voorbij is lastiger is. Groente of fruit in plastic laat ik liggen, tenzij het echt niet

zonder ergens te verkrijgen is, zoals Chinese kool. Maar hoe neem je het dan mee ? Als er een zelfscan is, is dat geen probleem, dan kan het gewoon in mijn eigen tas of zak. Maar veel groente wordt bij de kassa gewogen, en de cassiere ziet met dichte zak niet wat er in zit. Tot nu toe deed ik zoveel mogelijk los, of als dat echt niet ging (sperziebonen) in mijn eigen zak en dan zeggen wat er in zit.. Maar echt handig is het niet. (soms vlogen de appels alle kanten op) .En aangezien mijn zak wordt meegewogen ook duurder.  maar nu las ik ergens op internet de oplossing! Waszakjes, licht van gewicht, en je kunt er door heen kijken. De mijne heb ik voor weinig gekocht bij de Action. en ik vind het ideaal. ze zijn licht, nemen weinig ruimte in, stevig en lijken ervoor gemaakt

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: