Voorzaaien van tomaat en het laten ontkiemen van bonen

Wil je vroeg kunnen oogsten dan is het handig om voor te zaaien. In huis, of onder glas. Zelf vind ik het vaak wel lastig en lukt het ook zeker niet altijd.. Onder glas lukt vaak wel als het niet te koud meer word, in huis is de temperatuur van belang, niet te warm en niet te koud en een beetje constant . Waar zet je het dan neer? Een ongebruikte ruimte hebben we niet, en ervaring leert dat het wel een beetje in het zicht moet want anders vergeet ik het te makkelijk. Inmiddels hebben we alle plekken wel geprobeerd. Maar dit jaar een nieuwe plek, namelijk op de koelkast.Maar wat kan gaat gewoon in het kastje buiten.
Het laten ontkiemen van bonen
Bonen hebben we altijd gewoon gelijk in de grond gestopt, ergens in mei/juni. Het voordeel om ze te laten ontkiemen is dat je weet welke boon het wel en niet doet. En natuurlijk heb je een voorsprong omdat je het al kunt doen als het buiten nog te koud is.
Bonen laten ontkiemen is heel eenvoudig je maakt keukenpapier nat en legt het in een bakje, de bonen erop en dan een deksel erop zodat niet alle vocht verdampt maar het nog wel kan ademen, dus niet helemaal afgesloten. Regelmatig even kijken of het keukenpapier nog nat is. Ik heb ze vorige week er op gelegd, en na een kleine week begonnen ze te ontkiemen. Als ze een aantal centimeter groot zijn kunnen ze in de aarde. Ben benieuwd, maar stap één het ontkiemen is goed gegaan! Nu even kijken hoe het verder gaat. De bakjes staan boven op de koelkast, gewoon op kamer t
temperatuur.
Voorzaaien tomaten
Een paar dagen geleden heb ik ook tomaten gezaaid.Tomaten kun je nooit genoeg hebben want daar kun je zo veel mee doen! Ik hoop dus op heel veel tomaten. Vorig jaar had ik wat zaad gewonnen vanuit de tomaten, en een deel van de zaad komt gewoon uit de winkel. De bakjes met grond en zaad gaan buiten in het kastje bij huis.
Ben benieuwd wat het gaat worden!

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: