landgoed de horsten | natuurgebieden

Wandelen over landgoed de horsten en langs de seringenberg.

14 mei 2017
Zomaar een middag in het bos

 

Na een regenachtige ochtend liepen we (mijn zus en ik) op een middag in het bos. En wat was het mooi. We roken de regen, de bomen en het mos.Het bos was zo groen dat het wel een plaatje leek. We hoorde vooral stilte met daar tussen door de vogeltjes. En af en toe een andere wandelaar, het was mooi en vredig. We kwamen voor de seringen berg die in bloei zou moeten staan. Maar wandelen in het bos doen we altijd graag.

De seringenberg

In de verte zagen we de seringen berg liggen. Een berg waar we al zoveel voetstappen hebben liggen. Als kind als we er kwamen met onze ouders. Toen mijn kinderen klein waren was het ook een plek waar we graag kwamen. En nu zijn onze kinderen groot en hebben steeds meer hun eigen leven en lopen we er weer. De kringloop van het leven.

Dichterbij komend ruiken we de seringen.De seringenberg stond maar gedeeltelijk in bloei. Zijn we te vroeg of te laat? Nee we hoorde mensen zeggen dat hij dit jaar gewoon niet helemaal bloeit, toch prachtig om te zien.We zijn niet naar boven gelopen maar wisten nog zo goed hoe dat was terwijl je omhoog lopend de seringen overal om je heen ziet en ruikt.

Wat is het landgoed de horsten toch mooi en afwisselend, onderweg zagen we mooie veldjes vol met lelietjes van dalen (daar hield mijn moeder zo van). En ook de rododendron staat prachtig in bloei. Moe en voldaan bereikten  we het eind. Wat een prachtige wandeling!

 

 

Only registered users can comment.

Geef een reactie