Wandelen Wassenaarse slag

Vanmorgen heb ik een heerlijke wandeling gemaakt door het gebied de Wassenaarse slag. Een gebied waar ik graag kom. Er gaan daar twee routes maar ik heb de ganzenhoek wandeling genomen, een gemarkeerde wandeling met  oranje paaltjes van ongeveer drie kilometer. De start van deze route is bij hotel duinoord in wassenaar.

wassenaarse slag

Hoewel het qua temperatuur wel zomer lijkt is de herfst toch al goed zichtbaar. De wandeling gaat door zowel bos als duingebied. In het duin stonden op veel plekken gele bloemetjes (Bezemkruiskruid). Een vrolijk gezicht. De wandeling overlapt /grenst voor een deel aan het gebied meijendel.

bezemkruiskruid

wassenaarseslag2

Onderweg hoorde ik in de bomen wat ritselen en na even rustig kijken kwam er een eekhoorn tevoorschijn. Nog geprobeerd hem op de foto te kijken, maar het was wel een afstand en mijn telelens had ik thuis gelaten. Helaas kwam er een man die aan het nordic walken was met veel lawaai voorbij marcheren. Weg was de eekhoorn. Maar toch zo leuk om te zien!

wassenaarseslag 4

herfst

Het is een mooie afwisselende wandeling, sommige stukken vlak en andere weer wat klimmen met een klein stukje door rul zand. Onderweg staan er genoeg bankjes om even uit te rusten of gewoon even te genieten van de mooie omgeving. Aan het einde van de wandeling staat een watertappunt van dunea, met lekker duinwater.

Allemaal fijne ingrediënten voor een lekkere wandeling!

wasenaarseslag6

wassenaarseslag5

ganzenhoek

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: